Hírlevél regisztráció
*
*
Kérjük másolja be a következő karaktereket: 761QO  
Dekorlemezek (HPL)
Formica Laminate® Collection
UNI-, fa-, absztrakt dekorlemezek
Kompaktlemezek
Formica Compact® Collection
UNI-, fa-, absztrakt kompaktok
Fémfelületű dekorlemezek
Homapal Metals® Collection
Valódi fémfelületű dekorok
Mágneses és írható dekorlemezek
Homapal Magnetic & Boards®
Mágnesezhető és írható felületek
Márvány és gránit dekorok
Formica Stones®
Csúcsminőségű kőmotívumok
Márvány és gránit kompaktok
Formica - TopLine®
Kompaktok konyhapulthoz
Színes magú kompaktok
Formica ColorCore Compact®
Fehér, szürke, fekete maggal
Kompaktok vizes helyiségbe
Formica - Washroom®
WC-k, mosdók válaszfalelemei

Formica felhasználási javaslat - anyagkezelés

Formica® felhasználási javaslatok
Felhasználás.jpg
· A HPL dekorok megmunkálásakor a Formica termékek felhasználási útmutatója szerint járjon el. Amennyiben konkrét kérdése van, kérje közvetlen segítségünket.
· Javasoljuk, hogy a felhasználás, illetve megmunkálás előtt győződjön meg a rendelkezésére álló megfelelő műszaki feltételekről, lehetőségekről.
· A dekortáblákat mindig legalább két személy mozgassa, illetve szállítsa.
· Felhasználás előtt a HPL laminátot és annak hordozóanyagát hőmérsékletük és páratartalmuk kiegyenlítődése érdekében tárolja legalább 48 órán keresztül azonos helyen.
· A szabáshoz nincsen szükség speciális szerszámokra. A tökéletesen sima, nem „nyugtalan“ felület elérése érdekében a ragasztást és préselést szakműhelyben kell elvégezni.
· A kész felület tökéletes síkbantartása érdekében - függetlenül a méretektől - ajánlott a frontfelülettel azonos szín-, vagy Ellenhúzó dekor alkalmazása.
· Felhasználási javaslatainkat minden esetben a technológia legutolsó, legfejlettebb műszaki ismereteit figyelembe véve adjuk, ennek ellenére a felelősség átvállalását az esetlegesen bekövetkező közvetlen, illetve a közvetett károkért kizárjuk.

Minőség:
· Minden Formica-Laminat az ISO 9002 előírásainak figyelembevételével készül, és megfelel az EN 438, valamint az ide vonatkozó más, nemzetközi szabványoknak. Nehezen éghető, továbbá más egyedi kivitel, amely a hajóépítésben is elfogadott minőség (legszigorúbb minőségtanúsítvány szerinti kivitel) minden színben és dekortípusban szállítható. A nehezen éghető minőség kielégíti az érvényes európai tűzvédelmi előírásokat.

Fontos tudnivalók

· Woods-fautánzatok: Az erezet száliránya néhány esettől eltekintve (a Woods oldalon bemutatottak szerint) mindig a tábla hosszoldalával párhuzamos.

· Softmat (SMT): Javasolt a függőleges, dekorációs célú alkalmazás. Ezen belül az esetlegesen erős szennyezésnek (zsíros gőzös, stb.) kitett helyiségekben, mint pl. konyha, fürdőszoba, étterem, labor, stb. még a függőleges alkalmazást sem ajánljuk.

· Magasfényű termékek: Műszaki és esztétikai szempontok miatt nem ajánlott a magasfényű termékeket (kivéve az AR Plus kivitelt) vízszintes felületen történő alkalmazása.

· DecoMetal: Ellenhúzás céljára csak a frontoldalon használt frontdekort, vagy az általunk ajánlott ellenhúzó dekort használja! Az ellenhúzó dekor II. osztályú kivitel, ezért azzal szemben esztétikai elvárás nem fogalmazható meg. A felhasználás során ügyeljen a védőfólián található, szálirányt jelző nyílra! A 4748-as kódszámú bordás aludekor bordáinak iránya párhuzamos a tábla hosszoldalával (bordahossz 3050 mm). A 4749-es kódszámú bordás aludekor bordáinak iránya merőleges a tábla hosszoldalára (bordahossz 1220 mm). Figyelem! A 4748-as, ill. 4749-es bordás aludekorok azonos bordairányban történő felhasználása esetén az egymás mellett elhelyezett felületek fényvisszaverő tulajdonsága az egymásra merőleges szálhúzás miatt eltér, így a dekorok színe különböző lesz. Ebből eredő reklamációt nem fogadunk el. A rézfelületű dekorok kémiai úton, vegyszeres eljárással készülnek. Az eljárásból adódóan a táblák rajzolata eltérő, ezért reklamációt nem fogadunk el.

· Formica Ligna: A Ligna fenol hordozóval ellátott valódi fafurnér felületű dekorlemez. A természetes fa felhasználásából adódóan azonos kódszámú dekorok esetén előfordulhatnak eltérő rajzolatú, erezetű, tónusú felületek. Ilyen esetben reklamációt nem fogadunk el. Felhasználásukat függőleges felületen, exkluzív, dekorációs célra ajánljuk.

· ColorCore: Ellenhúzóként csak ColorCore ellenhúzót használjon! A kivágásokat, belső sarkokat minden esetben rádiusszal alakítsa ki, mert az anyagban fellépő feszültség berepedéshez vezethet! Ne alkalmazzon víztartalmú ragasztót.

· Védőfólia: A magasfényű felületek - külön megállapodástól eltekintve -, minden esetben védőfóliával kerülnek forgalomba. Minden egyéb esetben védőfóliával ellátott felület felárral rendelhető.

· Ellenhúzó: Csak a felhasznált frontdekor műszaki paramétereivel megegyező Formica dekort, vagy az általunk ajánlott ellenhúzó dekort használjon.

Ápolás:
· A dekoros felület napi tisztításához használjon szappanos vízzel átnedvesített, puha törlőkendőt.
· Dörzsölő-, súrolóanyagok, fémdörzsis szivacs, csiszolópapír illetve az agresszív vegyszerek a felületet károsíthatják, foltok megjelenését okozhatják.
· Semmi esetre se használjon savtartalmú, vagy maró hatású tisztítószereket. Amennyiben a felületet mégis bármilyen agresszív vegyszer érné, azt azonnal nedves törlőkendővel el kell távolítani és szappanos vízzel alaposan le kell mosni.

Formica képviselet, mintarendelés:

Atelier Eiring Kft.
H-1011 Budapest, Fő utca 12.
Tel: 00-36-30-932-6363
Email: formica@atelier-eiring. hu
Web: www.dekorinfo.hu

A gyártó fenntartja a jogot, termékeinek, azok műszaki paramétereinek továbbfejlesztésből adódó, mindenkori, előzetes bejelentés nélküli megváltoztatására!
Atelier Eiring © Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.